Висок 16-етажен блок е пострадал при попадение на снаряд на ПВО

...
Висок 16-етажен блок е пострадал при попадение на снаряд на ПВО
Коментари Харесай

Висок блок в Белгород пострада при попадение на снаряд на ПВО

Висок 16-етажен блок е потърпевш при попадение на снаряд на Противовъздушна отбрана в съветския град Белгород , заяви кметът Антон Иванов в четвъртък. По думите му в града работи противовъздушна защита (ПВО), предава ТАСС.

" Има вреди в постройка на ул. " Губкин " 42. Отидох на място. Всички служби са към този момент там ", написа Иванов в канала си в " Телеграм ".

Сградата, в която са регистрирани вредите, е на 16 етажа и с над 80 жилището, среща се на няколко километра от центъра на града.

По-късно Иванов добави, че чиновници на Министерството на изключителните обстановки, Гражданската отбрана и на други избавителни служби правят обходи от врата на врата. Пострадал е последният етаж на къщата, а от отломките са повредени и две коли. Към момента няма информация за потърпевши хора при удара. Жителите на блока са евакуирани, ще бъдат настанени в хотел.

Спешните служби са прецизирали пред ТАСС, че е потърпевш последният механически етаж в блока, който е развален вследствие на дейностите на Противовъздушна отбрана.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков сподели, че невзривена част от снаряд е паднала на спортната площадка на колеж №32 , няма информация за починали и ранени.

Военни хранилища и петролни бази в Белгородска област са обект на. На в Белгород - това беше първия по-сериозен обстрел от страна на украинските военни на съветска територия. В града постоянно се задейства Противовъздушна отбрана против снаряди или дронове, идващи от Украйна.
 Взрив отекна и в съветския Белгород край границата с Украйна Обновена
Взрив отекна и в съветския Белгород край границата с Украйна

Причината за детонацията към този момент остава неясна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР